مناسب ترین دوش برای حمام شما کدام است؟

سال‌ها پيش از اين مردم براي شست‌و‌شوي خودشان فقط يك مکان را می‌شناختند؛ خزينه. آن زمان خزينه‌ها پر بود از انواع ميكروب‌ها و بيماري‌ها. صاحبان این مکان‌ها براي تميز كردن خزينه‌های‌شان فقط بين دو نوبت مردانه و زنانه با گرداندن چوب درخت زالزالك در آب، مو و چرك و كف صابون را جمع مي‌كردند و مقداري آهك درون آن مي‌ريختند. خزينه‌ها آلوده و پر از بيماري بود با اين حال دل كندن مردم از آنجا سخت بود و زمان‌بر. وقتي براي اولين‌بار دوش حمام وارد ايران شد، بلواي زيادي راه افتاد. 

براي مردم آن دوران سخت بود كه باور كنند با ريختن قطره‌هاي آب مي‌توانند تميز شوند. دوش‌ها براي آمدن به ميان مردم ايران راه دور و درازي را طي كردند. جنجال‌هاي زيادي راه افتاد و حرف و حديث‌هاي بسياري دهان به دهان چرخید. با اين حال مانند هميشه گذر  زمان مساله را حل كرد. امروز ديگر دوش‌ها نه فقط مهم‌ترين وسيله كاربردي خانه‌ها هستند كه حتي مردم براي انتخاب يك سردوشي لوكس ساعت‌ها وقت مي‌گذارند و هزينه‌هاي زيادي مي‌پردازند. چند مدل از دوش‌هاي حمام اين روزهاي بازار سرويس‌هاي بهداشتي را با توضيحي كوتاه درباره كاركرد هر كدام براي‌تان فهرست كرده‌ايم که در ادامه می‌خوانید. 

يك دوش ساده با كارآيي‌ زياد براي آنهايي كه دنبال سادگي هستند. به‌تازگي شكل عجيب اين دوش‌ها به خاطر نداشتن هيچ لوله‌ای روي سراميك‌هاي حمام طرفداران زيادي پيدا كرده است. دوش‌هاي بدون پايه امروزي برخلاف ظاهر ساده و كوچك‌شان قدرت زيادي دارند به همين منظور براي منازلي كه فشار آب چندان مناسبی ندارند، ایده‌آل هستند. 

 


 انعطاف‌پذيري مهم‌ترين مشخصه اين مدل دوش‌هاي امروزي است. طراحي اين دوش‌ها طوري است كه تقريبا به هر صورتي بخواهيد مي‌توانيد نحوه ريزش آب را تنظيم كنيد. اين دوش‌ها فقط به ديوار نصب مي‌شوند اما با بازوي انعطاف‌پذيرشان به هر طرفي كه بخواهيد حركت مي‌كنند حتي دوش به سمت بالا هم قرار مي‌گيرد كه البته كارآيي اين حالت كمتر است. مدل سر دوش كه به شكل چراغ مطالعه طراحي شده و وزنه سيلندر‌شكل انتهاي بازوی آن، دوش حمام را در هر وضعيتي كه بخواهيد ثابت نگه مي‌دارد. 

 


 حتي فكر كردن به آن هم هيجان‌انگيز است؛ اينكه موقع دوش گرفتن نه فقط از زير علمك دوش رنگ ملايمي بتابد بلكه حتي با هر تغيير دماي آب، رنگ نور هم عوض شود. دوش‌هاي نورافشاني كه اين روزها در طراحي خانه‌هاي مدرن به كار گرفته مي‌شوند در هر دمايي يك رنگ دارند. در دماي بين ۲۰ تا ۳۱ درجه رنگ آب خروجي از دوش سبز است. در دماي بين ۳۲ تا ۴۳ درجه كه مناسب‌ترين دما براي حمام كردن است، آب به رنگ آبي درمی‌آید و در دماي بالاتر قرمز مي‌شود. دوش‌هاي نورافشان LED به‌گونه‌ای اسباب آرامش هم هستند به‌خصوص وقتي كه رنگ آبي از زير دوش محيط حمام را پر می‌كند. 

 


يكي از رايج‌ترين و محبوب‌ترين دوش‌هاي حمام كه اين روزها طراحان تجهيزات بهداشتي به آن توجه داشته‌اند سردوش‌هايي است كه جريان آب را برخلاف دوش‌هاي قديمي به آرامي پايين مي‌فرستند؛ دوش‌هايي كه كارشان بيشتر ساختن جرياني شبيه يك باران تند است. اين دوش‌ها كه امروز به دوش‌هاي باران‌ساز معروف شده‌اند فقط به سقف متصل مي‌شوند و اندازه‌‌ای بزرگ‌تر از دوش‌هاي معمولي دارند. البته اين دوش‌ها بيشتر به درد خانه‌هايی با فشار زیاد آب  مي‌خورند وگرنه در خانه‌هايي با جريان كم آب معلوم نيست داستان كف‌هاي ماليده به سر و صورت صاحبخانه به كجا مي‌كشد. 

 


خيلي‌ها دوست دارند در زمان حمام كردن به موسيقي گوش دهند يا با صداي بلند با ديگران صحبت كنند و بعضي‌ها هم تا زير دوش مي‌روند زير آواز مي‌زنند. در اين میان شركت كوهلر كار را آسان كرده است. دوش موكسي كه به بلندگوي بلوتوث مجهز است به صاحبخانه‌ كمك مي‌كند استعدادش را با همسايه‌ها به اشتراك بگذارد! در اين دوش‌ها که امسال وارد بازار مي‌شوند، يك اسپيكر ضد آب جداشدني تعبیه شده كه با يك آهن‌ربا در وسط سردوشي و درون آن قرار مي‌گيرد. سردوشي به صورت بلوتوث ترانه دلخواه را دريافت و پخش مي‌كند. نكته جالب اين است كه با قطع جريان آب و بستن دوش، اسپيكر آواز‌خوان هم خاموش مي‌شود. مي‌گويند اين دوش‌ها تا هفت ساعت پشت سر هم نیز مي‌توانند آواز پخش كنند. 

 


 براي آنهايي كه عاشق جكوزي و احساس آرامش بعد از ماساژ آب هستند، اين دوش‌ها مي‌تواند وسيله خوبي باشد. در آپارتمان‌هاي امروزي به خاطر فضاي كمي كه به سرويس های بهداشتي تعلق مي‌گيرد ديگر داشتن يك زيردوشي ساده هم رويا محسوب می‌شود چه برسد به جكوزي و اين حرف‌ها. براي همين دوش‌هاي اسپري بدن جاي جكوزي‌هاي انفرادي را گرفته‌اند. اين دوش‌ها كه روی ديوار حمام تعبيه مي‌شوند، هم ماساژورهاي خوبي براي دوستداران آب هستند و هم اينكه حمام ساده خانه را رنگ و لعابي تجملي مي‌بخشند. در بعضي از مدل‌هاي اين دوش‌ها مي‌توان به‌راحتي جهت جريان آب‌ را هم تنظيم كرد؛ يعني ديگر با هر قد و قواره‌‌ای هم جريان آب‌ها جور درمي‌آيد. 

 


به‌تازگي استفاده از شيرهاي برنزي در حمام‌هاي مجلل رايج شده است. شيرهاي آب و سردوشي‌هايي كه يادآور گذشته‌هاي دور هستند و سبك معماري حمام‌هاي قديمي را دارند. البته اين فقط يك سر داستان است. ماجراي ديگر استفاده از چند سردوشي در حمام‌هاست كه البته متناسب با فضاي حمام بين دو تا سه سردوشي متغير است. معمولا در حمام‌هايي با فضاهاي بزرگ‌تر دو سردوشي ثابت با يك دوش دستي نصب مي‌كنند. مي‌گويند كاركرد اين دوش‌ها استفاده همزمان اعضاي خانواده از حمام است اما عملا دوش دوم هميشه بسته و بدون استفاده باقي مي‌ماند. با اين حال خيلي‌ها ترجيح مي‌دهند به خاطر زيبايي فضاي حمام خانه يك سردوشي زيبا هر چند بي‌استفاده را بر ديوار حمام‌شان داشته باشند. 

 


 ساده ساده ساده! اگر از يك طراح دكوراسيون خانه درباره سردوشي‌هاي ميله‌‌ای بپرسيد، فقط شايد همين سه كلمه را بشنويد. دوش‌هاي تازه‌‌ای كه به نام دوش‌هاي ميله‌‌ای به بازار آمده‌اند هيچ شباهتي به دوش‌هاي كلاسيك و قديمي ندارند؛ نه ديگر از گردي سردوشي خبري است و نه لوله‌هاي آب بلند و كشيده. فقط يك ميله باريك از ديوار بيرون زده كه از قضا آب ملايم و دلپذيري را هم به جريان مي‌اندازد. البته سادگي بيش از اندازه اين دوش‌ها گاهي زياد از حد توي ذوق مي‌زند ولي براي كساني كه هميشه دنبال مدل‌هاي خاص هستند شايد بهترين گزينه باشد. البته اگر بتوانند نداشتن شير زيردوشي و باقي قضايا را تحمل كنند! 

 


اين مدل دوش‌ها زياد تجملاتي نيستند مگر اينكه از جنس خاصي ساخته شده يا براي شركت مشهوري باشند. این مدل دوش‌ها هنوز در خانه‌هاي مدرن امروزي هم بيشترين كاربرد را دارند براي اينكه راحت‌ترين نوع وسیله‌ای است كه يك نفر در زمان دوش گرفتن مي‌تواند با آن سروكار داشته باشد؛ يك دوش دستي بافشار آب قوي كه همزمان مي‌تواند دوش سقفي هم باشد. اين دوش‌ها در كشورهاي اروپايي به دوش آدم تنبل‌ها معروف است براي اينكه با كمترين ميزان تحرك مي‌شود همه قسمت‌هاي بدن را شست. برای این کار فقط كافي است دوش را از جايش بلند كنید. بهترين مزيت اين دوش‌ها نياز داشتن به فضاي كم و سادگي آنهاست كه حتي تجمل‌گراها را هم به خودش جلب كرده است. 

 


يكي از مشكلاتي كه در زمان حمام كردن خيلي‌ها با آن روبه‌رو هستند تنظيم درجه حرارت آب براي رسيدن به يك سطح مناسب است. جدا از اينكه گاهي از شدت آب جوش مي‌سوزيم و از سرماي آب يخي كه يك‌باره روی سرمان مي‌ريزد يخ مي‌زنیم در اين وانفساي بي‌آبي كلي هم آب هدر مي‌دهيم. اينجاست كه شركت‌هاي زيادي براي رفع و رجوع اين بلاي همه‌گير آستين بالا زده و دوش‌هاي هوشمندی را در مدل‌های مختلف ساخته‌اند. در رايج‌ترين اين دوش‌ها يك كنترل روي ديوار و در نزديكي دوش حمام نصب مي‌شود كه هم تنظيم درجه حرارت مناسب آب و هم باز و بسته كردن شيرها را بر عهده دارد. فقط كافي است يك دكمه را بزنيد، آن وقت آب به درجه دلخواه‌تان مي‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *